Äntligen – det är dags för gymnastiken

Idag har kommunstyrelsen beställt en ny fullt utrustad hall dedikerad för gymnastik vid Arenan.

På dagens sammanträde med kommunstyrelsen fattat beslut om en stor utbyggnation vid arenan. Förslaget innehöll tre olika alternativ, alla alternativ med en särskild hall dedikerad för gymnastikens behov.

För att få en bra helhetslösning vid Arenan behöver vissa delar utredas mer. Men för Socialdemokraterna var en sak tydlig; gymnastiken har fått vänta länge nog på en ny hall. Hallens exakta mått och funktion är sedan tidigare tydligt utrett. Därför föreslog Socialdemokraterna att en ny fullt utrustad hall dedikerad för gymnastik skulle beställas medan en projektering av två idrottshallar för skolidrottens behov på Arenaområdet. Så skapas förutsättningar för att få ut maximalt av Arenaområdet och skapa förutsättningar för fortsatt utveckling framöver.

– Detta är en historisk satsning på gymnastiken. Enda sedan vi tog initiativet till att avsätta pengar till att bygga en dedikerad hall åt gymnastiken har vi varit tydliga med att vi ville trycka på knappen och beställa så fort som möjligt. Nu är vi där. Det är en seger för ett mer jämställt idrottsliv i Lund, säger Elin Gustafsson (S), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
facebook Twitter Email