Privat

Björn Abelson ställer inte upp till omval som ordförande

I veckobrevet den 16 januari meddelade Björn Abelson att han kommer att lämna posten som ordförande för Socialdemokraterna i Lund vid årsmötet den 25 mars, en post som han haft i tio år.

Här är texten från veckobrevet i sin helhet

Jag har haft förmånen att vara ordförande för Socialdemokraterna i Lund i tio år, en rolig, utvecklande och ibland utmanande tid. Tio år med Sveriges bästa arbetarekommun, Lunds arbetarekommun och alla er engagerade medlemmar.

Nej jag tänker inte flytta från Lund, men mitt liv har förändrats de senaste åren, gifte mig med min Thuy i somras och har nu familj med två underbara barn. Det är dags att inse att det inte går att alltför ofta sitta och arbeta vid datorn tidigt på morgnarna för att sedan gå på möten och det vanliga arbetet och dyka upp hemma igen först mycket sent på kvällen.

Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, att inte kandidera för en mandatperiod till som ordförande, för det är verkligen roligt att arbeta tillsammans med er, att få förmånen att leda styrelsens och Socialdemokraternas arbete i Lund. Nu fortsätter jag naturligtvis som aktiv så vänskapen, engagemanget och glädjen att skapa politik tillsammans med er mina vänner fortsätter jag med.

Jag kommer också att fortsätta fullt ut med kommunalpolitiken, som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och som ordförande i Byggnadsnämnden, tänker naturligtvis vara mycket aktiv i valrörelsen 2018. Det är alltför roligt att vara aktiv i en valrörelse, att dörrknacka, debattera, tala politik och värderingar med människor på gator och torg.

Vid vårt årsmöte den 25 mars 2017 så avgår jag efter tio år som ordförande, men absolut inte som aktiv inom S i Lund.

Björn Abelson

facebook Twitter Email