Lina Olsson

Bygg ut kommunens sommarkolloverksamhet

Socialdemokraterna vill att Lunds kommun bygger ut sommarkolloverksamheten i syfte att erbjuda fler barn tillgång till en aktiv fritid under sommarlovet. Det föreslår de i en motion till Lunds kommunfullmäktige.

I Lunds kommun har Fältgruppen under flera somrar anordnat sommarkollo. Kultur- och fritidsnämnden har även erbjudit barn i Lunds kommun en dagkollovistelse på sommaren på Habo gård. Detta är något Socialdemokraterna välkomnar och anser vara välbehövliga initiativ som bidrar till att säkerställa att fler barn har möjlighet till en aktiv fritid. Däremot menar partiet att mer kan göras och att en mer omfattande sommarkolloverksamhet kan erbjudas. Därför har de idag föreslagit att Lunds kommuns sommarkolloverksamhet byggs ut.

— I alldeles för stor utsträckning styrs barns möjlighet till en aktiv fritid av storleken på sina föräldrars plånbok. För att motverka detta, som blir tydligt inte minst under sommarloven, vill vi att Lunds kommun förstärker och bygger ut sin sommarkolloverkshet. På så sätt skulle Lunds kommun ta viktiga steg mot att bli en mer jämlik kommun, säger Sebastian Jaktling (S), 2:e vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Läs förslaget här.

facebook Twitter Email