Riksdagen & Per Wilkens

Idag togs beslut om riksdags- och regionlistorna!

Idag har en väldigt kort valkonferens, med representanter från alla Arbetarekommuner i Skåne, genomförts i Kristianstad. Under mötet togs det beslut om de fyra skånska riksdagslistorna samt de sex regionfullmäktigelistorna. 

Under lördagsmorgonen beslutade 20 ombud från Lund tillsammans med ombud från Burlövs, Kävlinge, Lomma, Sjöbo, Skurups, Staffanstorps, Svedala, Trelleborgs, Vellinge och Ystads arbetarekommuner om riksdagslistan för valkretsen Skåne läns södra. Listan toppas av Morgan Johansson som idag är justitie- och inrikesminister och på plats fyra står Elin Gustafsson som är kommunalråd i Lund samt ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

De 20 ombuden från Lund beslutade också, tillsammans med ombud från Eslövs, Hörby, Höör, Kävlinge, Landskrona, Staffanstorps och Svalövs arbetarekommuner, om listan till regionfullmäktige för valkretsen Mellanskåne. Listan toppas av Anna-Lena Hogerud som idag är regionråd, ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne, samt ordförande för Socialdemokraterna i Lund. På sjätte plats finns Mattias Olsson som är ordförande för LKF, och på nionde plats Klara Twete som idag sitter i Kollektivtrafiknämnden samt är vice ordförande i Servicenämnden i Lund.

Hela listan för valkretsen hittar du här: Valsedel för val till regionfullmäktige 2018

facebook Twitter Email