Ny ordförande i socialnämnden

Eva S Olsson (S) föreslås bli ny ordförande i Socialnämnden i Lund efter att Peter Fransson (S) avsagt sig uppdraget.

Den 16 juni 2017 lämnade Peter Fransson (S) in sin avsägelse för både sitt uppdrag som ordförande i Socialnämnden och som ersättare i Kommunstyrelsen. När Socialdemokraterna i Lund under lördagen hade styrelsemöte utsågs ersättare till båda dessa uppdrag.

Som ny ordförande i Socialnämnden föreslås bli Eva S Olsson (S), som i dagsläget bland annat är förtroendevald i Socialnämnden och Kommunfullmäktige.

Eva S Olsson (S):

Vi har påbörjat ett viktigt arbete i Socialnämnden under mandatperioden. Vi har flera viktiga frågor framför oss som jag ser fram emot att arbeta vidare med. Det gläder mig att få detta förtroende att leda Socialnämnden under det sista året på mandatperioden.

Ny ersättare i Kommunstyrelsen blir Kenth Andersson (S), som bland annat är ordförande i Barn- och skolnämnd Lund öster och ledamot i Kommunfullmäktige. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige.

– Det är två rutinerade och duktiga politiker som nu får nya uppdrag. Vi går in starka i slutspurten av mandatperioden och kan fortsätta att arbeta för ett bättre Lund, säger Anna-Lena Hogerud (S), ordförande Socialdemokraterna i Lund.

facebook Twitter Email