Lina Olsson

Ny politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Lund

Efter valet har den politiska organisationen i Lunds kommun utökats. En del av detta innebär att samtliga kommunal- och oppositionsråd har en politisk sekreterare. Socialdemokraterna har sedan valet två oppositionsråd, Anders Almgren och Fanny Johansson, och har därför två politiska sekreterare.

Tidigare i våras utlystes ytterligare en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Lunds kommun. Detta är en konsekvens av att kommunens politiska organisation byggts ut efter valet. Sedan valet finns fyra kommunalråd och tre oppositionsråd och till varje råd finns en politisk sekreterare kopplad. Socialdemokraterna har sedan tidigare en politisk sekreterare i Sebastian Persson och nu kompletteras detta med ytterligare ett namn i Elfva Barrio.

– Jag ser framemot att arbeta tillsammans med och skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra oppositionsråd och övriga socialdemokratiska politiker. Socialdemokraterna har en bred politisk plattform som det ska bli väldigt inspirerande att jobba med och jag ser mycket framemot att få vara en del i arbetet med att skapa ett ännu bättre och mer jämlikt Lund, säger Elfva Barrio (S), ny politisk sekreterare för Socialdemokraterna.

Elfva Barrio kommer närmast från studier i statsvetenskap vid Lunds universitet och är aktiv i Lunds socialdemokratiska studentklubb. Sedan valet är Elfva Barrio dessutom ersättare i Miljönämnden. Elfva Barrio kommer att arbeta halvtid som politisk sekreterare från och med den 12 mars 2019.

facebook Twitter Email