Sebastian Jaktling

Socialdemokraterna i Lund har fastställt sin kommunfullmäktigelista

Under lördagen beslutade Socialdemokraterna i Lund om sina kandidater till gruppledare i de kommunala nämnderna och styrelserna samt fastställt sin kommunfullmäktigelista.

Under lördagen höll Socialdemokraterna i Lund i årsmöte. Där fastställde partiets medlemmar sin kommunfullmäktigelista. Likaså beslutade mötet om partiets kandidater till gruppledare i samtliga kommunala nämnder och styrelser. Bland namnen på listan återfinns såväl kandidater med lång erfarenhet av kommunpolitik som kandidater som väljs in för första gången.

— Det är roligt att kunna presentera ett så starkt lag. Det ger oss bra förutsättningar att söka Lundabornas förtroende för att styra Lund efter valet, säger Anna-Lena Hogerud, ordförande för Socialdemokraterna i Lund.

Anders Almgren får förnyat förtroende att toppa valsedeln och är partiets kandidat till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. På andra plats står Lina Olsson, som även hon kandiderar till kommunalråd.

— Jag är oerhört tacksam och hedrad över att få förnyat förtroende av Socialdemokraterna i Lunds medlemmar. Efter en mandatperiod i opposition ser jag fram emot att gå till val på en politik som ser till lundabornas bästa och att skapa ett mer rättvist Lunds kommun. Inte minst behövs stora satsningar på skolan efter de borgerliga nedskärningarna. Vi vet att Lund kan mycket bättre, säger Anders Almgren (S), oppositionsråd.

Läs Socialdemokraternas kommunfullmäktigelista här och lista på kandidater till kommunalråd och gruppledare här.

facebook Twitter Email