Lina Olsson

1 maj 2023

Våren närmar sig och med det årets bästa högtidsdag – första maj!

Vi kommer som vanligt att hålla till på Stortorget där det kommer att finnas en korvvagn och cafeteria med kaffe och te. Vi samlas kl. 10.00. 

Förstamajtåget avgår klockan 11.00 och är tillbaka på torget innan talen. Under tiden tåget går kommer det att finnas underhållning på torget för de som av olika skäl inte kan gå med.  

Talen börjar kl. 11.45. Huvudtalare i år är Lena Hallengren, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen. Utöver det kommer tal även ges av vår nyvalda ordförande Jörgen Nilsson, Nilly Taeb från SSU Frihet, Alexander Losjö Dahlström från LSSK och Valdet Heta från LO-facken i Lund. 

1 maj nålar finns till försäljning och kostar 40 kr. De kan köpas via expeditionen. Är det några S-föreningar som vill sälja själva så kan ni kontakta expeditionen.

Vi behöver fler frivilliga som kan hjälpa till under firandet! Både att ställa fram, hålla ordning under arrangemanget och att plocka ihop efteråt. Har du möjlighet att hjälpa till hör av dig till vår Första maj-general Lena Fällström på 070-4913948 eller lenaft@yahoo.se, så bestämmer vi tillsammans var du behövs bäst.  

Sista dag att skicka in slagord och paroller till arbetarekommunens styrelse är den 23 april! Skicka dem till exp@socialdemokraternalund.se 

Arrangemanget är i samarbete med LO och ABF MittSkåne

facebook Twitter Email